Bekende stemmen in reclames

by Nov 23, 2022Voice-over

Home » Bekende stemmen in reclames

Overal om je heen hoor en zie je reclames Op de radio, op tv en op internet kom je er ook niet omheen. Sommige zonder geluid maar veel ook met geluid! En de reclames met geluid bevatten vaak ook een voice-over. Gelukkig maar! Anders zou ik geen werk meer hebben.

Nederland kent veel reclame stemmen maar toch hoor je vaak dezelfde stemmen. Wie zijn deze stemmen eigenlijk? 

Als stemmen je bekend voorkomen zijn het vaak bekende Nederlanders. Veel Acteurs en actrices zijn te horen in reclames. Zij hebben immers vanuit hun acteerwerk het talent om mensen te overtuigen. 

Stem Tui reclame.

Een van de bekendste Dederlandse acteurs die ook regelmatig te horen is in een reclame op tv of de radio is Frank Lammers. Frank ken je onder andere als Ferry in de Netflix serie Undercover. Ook is hij regelmatig op het witte doek te zien in films als Zwartboek, Sneekweek, Michiel de Ruyter en recent nog in The Takeover.

Maar Frank lammers heeft zijn ruige uiterlijk niet nodig om een personage neer te zetten. Met zijn waanzinnige rauwe stem weet hij perfect een personage neer te zetten. Zo is hij ook te horen in films als Huisdiergeheimen (Duke), The angry birds movie (Mighty eagle) en Sing (Big Daddy)

In de reclamewereld is Frank ook geen onbekende. Als acteur is hij bijvoorbeeld te zien in de commercials van Jumbo. Maar als stem zou je hem bijvoorbeeld kunnen kennen van de tui reclame. Hoor je Frank Lammers dan hoor je bijna automatisch “Discover your smile”

Stem Hema reclame

Een ander persoon die graag van twee walletjes snoept, de acteer- en de reclamewereld is Anneke Blok. Je zou haar bijvoorbeeld kunnen kennen als Hansje in de bekende Soof films en serie. Verder is ze te zien in Alles is liefde (Simone Coleman), Kruimeltje (Moeder Keesie) en Wat is dan Liefde (Anja). In reclames is ze ook wel eens op beeld te zien. Zo speelde ze bijvoorbeeld samen met Roos Ouwehand en Aniek Pfeifer drie zussen in een aantal reclames van Iglo. 

Anneke heeft inmiddels de leeftijd dat ze gerust Oma kan zijn en zo wordt haar stem ook ingezet in de reclames van de Hema. Daar speelt ze de jonge fitte oma die haar kleinkinderen eens even lekker gaat verwennen met nieuwe rompertjes.

Ook de online uitlegvideo’s over bijvoorbeeld “Hoe meet ik mijn gordijnen?” neemt ze als voice-over voor haar rekening.

Stem Coolblue reclame

Het is de nachtmerrie van elke videomaker of reclamebureau. Je maakt een prachtige reclamespot voor het merk en dan zegt de opdrachtgever: “Oh maar de voice-over kunnen we wel even zelf inspreken hoor”. In de meeste gevallen kan je je hele productie in de prullenbak gooien omdat het gewoon nergens naar klinkt. Vaak is de motivatie daarbij dat het geld op is en dat ze maar al te graag hier een paar honderd euro op besparen.

Je verwacht het misschien maar de stem in de reclames van Coolbue is Pieter Zwart. Oftewel de CEO van Coolblue. Nu verwacht ik niet dat dit uit kostenbesparing is gegaan. Maar waarom dan wel? Vond ie ‘t gewoon wel lachen om te doen of is het een briljante strategie van het reclame bureau? Eerlijke is eerlijk… Het werkt wel.

Benieuwd welke reclames door mij zijn ingesproken? Bekijk mijn Portfolio

Voice over nodig?

 

 

De rol van voice-over in audio-descriptie en toegankelijkheid in de entertainmentindustrie

De rol van voice-over in audio-descriptie en toegankelijkheid is enorm belangrijk in de entertainment- en media industrie. Audio-descriptie is een dienst waarbij een professionele voice-over begeleidend commentaar geeft bij een programma, film of videoclip, zodat...

De voordelen van een voice-over in je bedrijfsvideo

Bedrijfsvideo's zijn een effectief middel om een boodschap over te brengen aan klanten, medewerkers en andere belanghebbenden. Een professionele voice-over kan de impact van een corporate video versterken door de boodschap op een heldere en aantrekkelijke manier over...

De geschiedenis van de voice-over

De geschiedenis van voice-over kan teruggaan tot de beginjaren van de filmindustrie. In de jaren 20 en 30 werden stille films vaak voorzien van een spreekstem die de acties en gesprekken van de personages uitlegde. Deze stemmen waren vaak niet te zien op het scherm en...

8 tips voor het schrijven van een goede voice-over tekst

Bij het schrijven van een goede voice-over tekst komen veel factoren kijken. Het is absoluut niet hetzelfde als het schrijven van een interessante blog. Je video staat of valt met een vloeiende, natuurlijke tekst. Door de jaren heen heb ik duizenden voice-over teksten...

Waar vind je een voice-over vacature?

Dus jij hebt bedacht een carrière als voice-over na te jagen en ben je op zoek naar een voice-over vacature? Goed idee! Het is namelijk het mooist beroep ter wereld. Het geeft je bijvoorbeeld enorm veel vrijheid. Je kan zelf je werkdagen inrichten. Je staat op hoe...

Wie is toch de voice-over van dat tv-programma?

Heb jij dat ook wel is? Je zit naar een tv-programma te kijken Dan zit je naar de tv te kijken en je denkt wie is toch die stem? Ik ken die voice-over ergens van! Dat blijft dan de hele dag in je kop zitten zonder dat je er op komt. Ik ga je helpen! Als voice-over...