Wie is toch de voice-over van dat tv-programma?

by Sep 21, 2022Voice-over

Home » Wie is toch de voice-over van dat tv-programma?

Heb jij dat ook wel is? Je zit naar een tv-programma te kijken Dan zit je naar de tv te kijken en je denkt wie is toch die stem? Ik ken die voice-over ergens van! Dat blijft dan de hele dag in je kop zitten zonder dat je er op komt. Ik ga je helpen! Als voice-over krijg ik namelijk vaak vragen over wie die stem nou precies is. Gelukkig voor jou herken ik er veel! Laten we even een aantal bekende tv-programma’s erbij pakken.

Voice-over Massa is kassa

Om mij heen vragen veel mensen zich af wie toch die voice-over van Massa is Kasas is. Deze Nederlandse Realitysoap over de miljonairsfamilie Gillis wordt uitgezonden op SBS 6 en trekt elke week weer bijna een miljoen kijkers. De serie volgt ondernemer Peter Gillis die eigenaar van vele Nederlandse en Vlaamse vakantieparken. Papa Gillis runt deze parken met zijn kinderen Mark, Ruud en Inge.

Maar dan de grote vraag: Wie is toch de voice-over van dit programma. Je zal de stem ongetwijfeld herkennen: Frank Lammers. Een stem die je tegenwoordig vaak hoort in radio- en tv commercials. Denk aan de commercials van Tui (voorheen Arke) bijvoorbeeld. Ook is hij veel te zien als acteur in de populaire Netflix serie Undercover en de tv reclames van Jumbo.

Voice-over Meiden die rijden

Hoewel het meerendeel van de truckers man is zijn er wel degelijk ook vrouwen te vinden in deze wereld. In de serie Meiden die rijden (NPO 3) worden veertien vrouwen gevolgd die als klein meisje al droomde van een carrière als chauffeuse. Deze dames trekken met hun vrachtwagens heel Europa door en slapen in hun cabines. Deze dames moeten stevig in hun schoenen staan in deze zeer mannelijke wereld. “Zooo zoek je nog een bijrijder” of Zoooo ik wil wel een mag je meerijden” krijgen ze regelmatig naar hun hoofd gesmeten.

Maar wie is toch deze voice-over? Allereerst mijn complimenten aan deze stem want hij klinkt alsof hij zelf ook elke ochtend een 500pk truck aantrapt. Net als bij Massa is Kassa is het een stem met een bekend gezicht. De Voice-over van dit Meiden die rijden is namelijk Ton Kas. Deze acteur zou je onder andere kunnen van films als Vet Hard (2005), Lek (2000), en Het Schnitzelparadijs (2005)

Voice-over De alleskunner

Door naar Spelshow De alleskunner en De alleskunnern VIPS dat wordt uitgezonden op SBS6. In deze spelshow moeten de kandidaten de meest bizarre opdrachten uitvoeren. Bijvoorbeeld Zo snel mogelijk op een fluitje blazen dat bevroren zit in een flink ijsklont. De kandidaten laten het klonten in de meest bizarre plekken van hun lichaam verdwijnen om het klontje maar zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Tijdens de Vips editie doen er ook bekende nederlanders mee zoals Steven Kazan, Charly Luske, Steven Brunswijk en Mart hoogkamer. Verder zijn het toch vooral de onbekendere bn’ers.

Veel aandacht gaat er hier naar de voice-over van het programma. De stem is namelijk tevens de quizmaster. Een presentator is er namelijk niet. De stem van dit programma is er eentje die al eerder genoemd is in dit artikel. Niemand minder dan onze Ferry! a.k.a. Frank Lammers.

Voice-over Expeditie Robinson

Dan nu even een tv-programma dat al sinds 2000 op de Nederlandse buis te zien is: Expeditie Robinsom. In dit programma worden kandidaten op een onbewoond eiland gedropt en moeten daar zelf daar hun eten regelen. Maar eten vinden is niet hun grootste zorg. De strijd tussen de kandidaten is veel extremer. En dan hebben we het nog niet eens over de extreme opdrachten die ze moeten uitvoeren. Waarom heet het tv-programma eigenlijk Expeditie Robinson? Daarvoor moeten we terug naar de 18e eeuw. Zeeman Robinson Crusoe overleefde toen een schipbreuk. Hij kwam terecht op een onbewoond eiland en moest net als de kandidaten in dit programma zien te overleven. Hij hoefde echter niet bizarre hindernisbanen te trotseren. Het programma is door de jaren heen meerdere keren genomineerd geweest voor een Gouden Televisie Ring (2004, 2015, 2017 en 2019) maar heeft deze nooit gewonnen.

Voice-over Expeditie Robinsom

Expeditie Robinsom heeft door de jaren heen meerdere voice-overs gehad. Waaronder Nicolas Ruis die hiervoor op Twitter veel kritiek over zich heen kreeg. Maar wie is dan de voice-over van Expeditie Robinsom 2022? Ook deze stem zal waarschijnlijk wel bekend in je oren klinken. Het is namelijk radio-dj die je elke middag op Q-music hoort: Domien Verschuuren. Domien was eerder al de voice-over van Je zal het maar hebben en Over mijn lijk van BNNVara.

Voice over nodig?

 

 

8 tips voor het schrijven van een goede voice-over tekst

Bij het schrijven van een goede voice-over tekst komen veel factoren kijken. Het is absoluut niet hetzelfde als het schrijven van een interessante blog. Je video staat of valt met een vloeiende, natuurlijke tekst. Door de jaren heen heb ik duizenden voice-over teksten...

Waar vind je een voice-over vacature?

Dus jij hebt bedacht een carrière als voice-over na te jagen en ben je op zoek naar een voice-over vacature? Goed idee! Het is namelijk het mooist beroep ter wereld. Het geeft je bijvoorbeeld enorm veel vrijheid. Je kan zelf je werkdagen inrichten. Je staat op hoe...